Aksioni i 25 Nëntorit

kargah Logo neu

kargah e.V.
Zur Bettfedernfabrik 1
30451 Hannover
Tel.: 0511-126078-0
Fax: 0511-126078-29
www.kargah.de
E-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Dita Ndërkombëtare Kundër Dhunës ndaj Grave

25 nëntor
Dita Ndërkombëtare Kundër Dhunës ndaj Grave

Që nga viti 2001 e organizon SUANA me AG-Migrantinnen me sukses të madh një ngjarje të përbashkët për Ditën Ndërkombëtare Kundër Dhunës ndaj Grave. Çdo vit ishte motoja e një tjetër: "Gewaltschutz für ALLE Frauen" (Mbrojtja e dhunës për të gjitha gratë), "Opferschutz für ALLE Frauen" (Mbrojtja e viktimës për të gjitha gratë) etj.

Historia

Më 25 nëntor 1960 vdiqën në Republikën Domenikane tri motrat Mirabal. Ato ishin torturuar, përdhunuar dhe vrarë për aktivitetet e tyre kundër diktatorit Trujillo nga Drejtorin e Sigurimit të Shtetit Ushtarake. Më shumë se pas 20 vjet, vrasja e tyre u bë një simbol i dhunës ndaj grave: 1981 ishte deklaruar  në Kongresin e parë latino-amerikane të Grave në kryeqytetin e kolumbis Bogota përvjetori i vdekjes tyre, 25 nëntor për Ditën Ndërkombëtare Kundër Dhunës ndaj Grave. Çdo vit më 25 Nëntor e bën AG – Migrantinnen e programit ndërhyrjes të Hanoverit kundër dhunës e Meshkujve në familje (HAIP) një Vëmendje për situatën e grave që kanë përjetuar dhunë. Për disa vite ka dal një ligj mbrojtjes të dhunës, e cila do t'i japë grave më shumë mundësi për të mbrojtur veten kundër dhunës në familje. Pavarësisht ligjit, janë shumë gra dorëzuar më tej në forma të ndryshme të dhunës. Kjo e përfshin trafikimin e femrave, martesën e detyruar dhe vrasjen e nderit.

Impressum

pfilekargah e.V.
Verein für Interkulturelle Kommunikation
Migrations- und Flüchtlingsarbeit
Zur Bettfedernfabrik 1
30451 Hannover

Wer ist online

Kemi 113 vizitues e asnje perdorues online